HC Košice - HK 36 Skalica 4:7 v 17. kole Tipsport extraligy

NETKY.SK • 31 Október 2011, 23:06 • 2 min
HC Košice - HK 36 Skalica 4:7 v 17. kole Tipsport extraligy

HC Košice - HK 36 Skalica 4:7 v 17. kole Tipsport extraligy

slovakia

left justify in out

Hokejisti HC Košice privítali v 17. kole najvyššej slovenskej hokejovej súťaže na domácom ľade Skalicu, ktorej podľahli po výsledku 4:7. O osude stretnutia sa rozhodlo v priebehu druhej dvadsaťminútovky, ktorú hostia vyhrali 5:1. 
Na svoj jubilejný 700. extraligový zápas nastúpil kapitán "oceliarov" Peter Bartoš, za čo mu pred zápasom odovzdali prezident U.S. Steel Košice David J. Rintoul a prezident HC Košice Vladimír Jacko dres s číslom 700 a pamätnú plaketu.

HC Košice - HK 36 Skalica 4:7 (1:1, 1:5, 2:1)
Góly: 16. Haščák, 25., 58. Pašek, 44. Fabuš - 8. Holovič, 22., 37. Lušňák, 23. Šmach, 30. Šátek, 36. Pálffy, 49. Jankovič. Rozhodovali: P. Grečko - Gavalier, V. Snášel, vylúčenia: 2:3, presilovky: 0:2, oslabenia: 0:0, striedania: 25. Slimák (Košice) zapojil sa do hry, 37. Halász (Košice) namiesto Hyláka, 6202 divákov.

Hostia začali v košickej Steel aréne aktívne a po pár sekundách zamestnala domáceho gólmana dvojica Školiak, Pálffy. V 4. minúte sa ocitol v dobrej šanci Obdržálek, no Hylák svoj tím podržal. O štyri minúty neskôr však inkasoval po Holovičovej dorážke, ktorý zakončoval bekhendom do odkrytej časti jeho bránky - 0:1. Vzápätí sa Pálffy dostal do úniku, Šeda ho nedovolene atakoval a hlavný arbiter nariadil trestné strieľanie. Slovenský kanonier však ponúknutú príležitosť na zvýšenie skóre nevyužil. Na druhej strane pohrozil Bartoš, no gólu sa domáci dočkali až v 16. minúte, keď sa k vyrazenému puku dostal Haščák  a prekonal Lakosila - 1:1. Košičanov mohol tri minúty pred koncom prvej dvadsaťminútovky poslať po prvý raz do vedenia Chovan, jeho zakončenie skončilo iba na konštrukcii hosťujúcej bránky. Skóre sa nezmenilo ani po Jenčíkovej šanci, ktorý neuspel zoči-voči Lakosilovi.
Vstup do druhej tretiny vyšiel ideálne Skaličanom, ktorí sa po strele Obdržálka a následnom teči Lušňáka ujali vedenia - 1:2. Vzápätí pri vylúčení Haščáka upravil ich spoluhráč Šmach stav stretnutia na 1:3. Dvojgólové vedenie však Skalica dlho neudržala, pretože v 25. minúte strelu Slimáka tečoval Pašek a znížil - 2:3. V polovici stretnutia Záhoráci trestali vylúčenie domáceho obrancu Tabačka, vyrazený puk sa po strele Pálffyho dostal k Šátkovi a ten nekompromisne skóroval - 2:4. V ďalšom priebehu si "oceliari" vytvorili tlak, ich príležitosti však zostali nevyužité. Naopak v priebehu 28 sekúnd (prelom 36. a 37. min.) inkasovali dva góly, najprv sa presadil Pálffy a po ňom pridal svoj druhý gól v stretnutí Lušňák - 2:6.
Do záverečného dejstva vstúpili aktívnejšie domáci hráči a v 44. minúte znížil na rozdiel troch gólov Fabuš - 3:6. Nič to nebolo platné, pretože o päť minút neskôr sa pred Halászom presadil bekhendom Jankovič - 3:7. Hostia hrali uvoľnene, kontrolovali priebeh hry a zaslúžene zvíťazili. Bodku za stretnutím dal dve minúty pred koncom domáci Pašek - 4:7.
Zdroj: TASR



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies