HC Bratislava má známe mená a myslí aj na najvyššiu súťaž

NETKY.SK • 9 September 2016, 09:23 • 2 min
HC Bratislava má známe mená a myslí aj na najvyššiu súťaž

BRATISLAVA - Druhá hokejová liga je treťou najvyššou súťažou na Slovensku. Prakticky všetci jej hráči majú civilné zamestnanie a hokej je pre nich záľubou.

slovakia

left justify in out

Viaceré kluby nemajú reálny záujem o postup do vyššej súťaže, pretože by to bolo finančne i športovo náročnejšie. Nájdu sa však aj výnimky. Jednou z nich je klub HC Bratislava, ktorý do novej sezóny vstúpi s mnohými hráčmi, ktorí ešte nedávno hrali hokej na najvyššej úrovni.

 

Bratislavskému klubu nechýba hráčsky materiál, odhodlanie, ani smelé vízie. V jeho kádri pre nasledujúcu sezónu figuruje mnoho hráčov, ktorí by v 2. lige mali patriť k hviezdam. Bývalý hráč New Jersey Devils a slovenskej reprezentácie Stanislav Gron, ale aj Marek Horský, Tomáš Jaško, Jozef Haring či Antonín Hruška ešte nedávno hrali v profesionálnych kluboch. Od novej sezóny ich budú diváci vídať v drese HC Bratislava. "Pred rokom sme sa prihlásili do 2. ligy a postupne sme získavali hráčov. Prvá sezóna bola iba taká akoby skúšobná, no neskôr sme si povedali, že by sme chceli ísť do vyššej ligy. V Bratislave totiž slovenská súťaž chýba a myslíme si, že je v hlavnom meste priestor na to, aby tu fungovali dva kluby," uviedol pre TASR manažér HC Bratislava Andrej Roman.

 

Pred novou sezónou, ktorú Bratislavčania odštartujú domácim zápasom 17. septembra proti Dolnému Kubínu, prišlo do amatérskeho tímu viacero zaujímavých hráčov. Pribudli aj mladíci, ktorí vyšli z juniorky Slovana a nenašli si angažmán. Nechýbajú ani veteráni Bystrík Ščepko a Roman Veber, ktorý sa pravdepodobne v tíme HC Bratislava stretne aj so svojím synom. Hoci ide o tím plný bývalých profesionálov, v novom pôsobisku na zárobky veľmi myslieť nemôžu. "Sú to už všetko amatéri. Pohrávame sa však s myšlienkou, že hráči budú dostávať prémie za odohraté zápasy," poznamenal Andrej Roman.

 

Bratislavský tím povedie tréner Imrich Antal, ktorého asistentom mal byť bývalý reprezentant Michal Hreus. Ten však bude pôsobiť pri jednom z mládežníckych tímov Slovana Bratislava. Ambiciózny druholigista má jasné ciele, ktoré podporujú aj predbežné dohody s potenciálnymi sponzormi, ktorí by do klubu prišli v prípade postupu do vyššej súťaže. Ciele HC Bratislava sú jednoznačné. "Postup do play off, prvenstvo v 2. lige a následný postup do 1. ligy. V dlhodobom horizonte máme aj myšlienku postupu do najvyššej súťaže," povedal pre TASR Andrej Roman.

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona