HBO pripravuje štyri seriály zo sveta Hry o tróny

NETKY.SK • 5 Máj 2017, 10:38 • 2 min
HBO pripravuje štyri seriály zo sveta Hry o tróny

BRATISLAVA - Americká televízia HBO pripravuje štyri seriály zo sveta populárneho projektu Hra o tróny (2011).

slovakia

left justify in out

Ako informoval magazín The Hollywood Reporter, televízia začala spoluprácu so scenáristami Maxom Borensteinom, Jane Goldman, Brianom Helgelandom a Carly Wray, ktorí spolu s tvorcom knižnej predlohy Georgeom R. R. Martinom, navrhnú štyri projekty odohrávajúce sa v rôznych obdobiach fiktívneho sveta. Zatiaľ nie je známe či pôjde o pokračovanie Hry o tróny, jej prequely alebo spinoffy.

Projekty sú v súčasnosti v prípravných fázach. HBO zatiaľ nemá stanovené dátumy týkajúce sa výroby alebo vysielania. O nich rozhodne až keď budú všetky scenáre hotové a bude ich môcť zhodnotiť. Tvorcovia Hry o tróny Dan Weiss a David Benioff sa zatiaľ na tvorbe štyroch nových sérií scenáristicky nepodieľajú. V prípade, že sa televízia s niektorou z nich rozhodne napredovať, budú spolu s Martinom jej výkonnými producentmi.

Príbeh Hry o tróny, ktorej siedma sezóna odštartuje na HBO 16. júla, sa odohráva vo fiktívnom svete Siedmich kráľovstiev na kontinentoch Západozem a Essos, kde v období podobnom stredoveku bojuje o Železný trón niekoľko urodzených rodín. Prichádza však zima, ktorá môže trvať dlhé roky. Dej sa začína v čase, keď sa za slabo stráženou severnou Stenou aktivizuje armáda nekorunovaného kráľa Mancea Raydera a tiež desiví Bieli chodci. Za morom zas krásna Daenerys Targaryen túži po tróne, ktorý jej rodine patril dlhé roky, a na dosiahnutie svojho cieľa má nebezpečnú zbraň - tri draky.

 

Hoci predlohou seriálu je knižná séria Pieseň ľadu a ohňa spomínaného Georgea R. R. Martina, od piatej sezóny sa seriál uberá vlastnou cestou. Tvorcovia už totiž použili všetok materiál z doteraz vydaných kníh. Martin v súčasnosti pracuje na šiestej knihe z plánovaných siedmich. Seriál by sa mal skončiť v roku 2018 ôsmou sezónou, ktorá bude mať šesť epizód.

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Jozef Botos

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona