HB Reavis vydal dlhopisy v objeme 30 miliónov

NETKY.SK • 2 September 2014, 12:40 • 2 min
HB Reavis vydal dlhopisy v objeme 30 miliónov

BRATISLAVA - Developerská spoločnosť HB Reavis dokončila svoju prvú emisiu dlhopisov na Slovensku získaním zdrojov vo výške 30 mil. eur. Ako ďalej firma informovala, od novembra 2013 tak na kapitálových trhoch získala viac ako 63 mil. eur. Dlhopisy budú umiestnené na bratislavskú burzu cenných papierov. Majú pevný ročný kupón 4,25 % a sú splatné v auguste 2019.

slovakia

left justify in out

Firma HB Reavis podľa jej vyjadrení zaznamenala o emisiu päťročných zabezpečených dlhopisov veľký záujem zo strany investorov. Poisťovne upísali 33 % z emisie, banky 32 %, klienti privátneho bankovníctva upísali 19 % a správcovia fondov 16 %. "Táto emisia nám umožňuje ďalšiu diverzifikáciu našich zdrojov financovania a zároveň predlžuje profil splatnosti dlhu skupiny," povedal riaditeľ financovania HB Reavis Peter Pecník. 

 

Emisiu dlhopisov manažovali Slovenská sporiteľňa a ČSOB. Ako povedal riaditeľ odboru Treasury Slovenskej sporiteľne Tomáš Pavlák, spoločnosť HB Reavis potvrdila, že pri vhodných podmienkach, časovaní transakcie a spolupráci s bankami s dostatočným klientskym zázemím, je možné aj na pomerne nelikvidnom trhu dosiahnuť vynikajúci výsledok. A ako doplnila manažérka pre obchodovanie pre klientov z finančných trhov ČSOB Iveta Komáčková, transakcia stanovila silnú pozíciu spoločnosti na slovenskom kapitálovom trhu. 

 

Spoločnosť HB Reavis je medzinárodná skupina v segmente komerčných nehnuteľností založená v roku 1993 v Bratislave. Pôsobí na kľúčových trhoch strednej a východnej Európy, a to v Poľsku, Českej republike, Maďarsku a na Slovensku, ďalej vo Veľkej Británie a v Turecku. Kapitál skupiny predstavuje 860 mil. eur. Aktíva, ktoré spravuje, sú ohodnotené vo výške 1,53 mld. eur.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies