HB Reavis predáva Aupark

NETKY.SK • 22 December 2014, 09:37 • 2 min
HB Reavis predáva Aupark

BRATISLAVA - Spoločnosť HB Reavis sa rozhodla predať nákupné centrum Aupark Košice, kancelársku budovu Aupark Tower Košice a pripravovaný projekt Malinovského kasární v Košiciach.

slovakia

left justify in out

Kupujúcim je realitná investičná spoločnosť New Europe Property Investments (NEPI). HB Reavis zinkasuje za predaj spomínaných komplexov 165 mil. eur. Transakcia ešte podlieha schváleniu Protimonopolného úradu SR, ktorý ju musí posúdiť v súlade so zákonom na ochranu hospodárskej súťaže. Už minulý rok NEPI kúpil od HB Reavis Aupark v Žiline. "Aupark koncept budeme rozvíjať naďalej, pričom aktuálne pracujeme na našom prvom Auparku v českom Hradci Králové," uviedol Marian Herman zo spoločnosti HB Reavis. 

 

Košický Aupark pozostáva z približne 34 000 metrov štvorcových maloobchodnej prenajímateľnej plochy a 1 100 parkovacích miest. Projekt je umiestnený v centre Košíc. Priľahlá veža Aupark Tower má 12 700 metrov štvorcových prenajímateľných kancelárskych priestorov. Medzinárodná developerská skupina HB Reavis vznikla v roku 1993 v Bratislave. Pôsobí na trhoch strednej a východnej Európy, vo Veľkej Británii a v Turecku. Spoločnosť realizovala celkovo 750 tis. metrov štvorcových kancelárií, obchodných a zábavných centier či logistických nehnuteľností. Ďalších vyše milióna metrov štvorcových je vo fáze plánovania alebo povoľovania výstavby. Spoločnosť má celkové aktíva 1,58 mld. eur s čistou hodnotou 917 mil. eur. 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona