HB Reavis postaví v Prahe kancelársky objekt za 950 miliónov Kč

NETKY.SK • 15 Júl 2010, 12:04 • 2 min
HB Reavis postaví v Prahe kancelársky objekt za 950 miliónov Kč

HB Reavis postaví v Prahe kancelársky objekt za 950 miliónov Kč

slovakia

left justify in out

img

Nadnárodná developérska spoločnosť HB Reavis Group uzavrela realitnú akvizíciu projektu River Garden Office West v pražskom Karlíne. Investičný náklad projektu predstavuje 950 miliónov Kč (37,29 milióna eur). Podpísaním transakcie získala pozemok v prestížnej administratívnej zóne, a to v blízkosti stanice metra B – Křižíkova.
      Predmetný pozemok má už vydané všetky povolenia pre investičný zámer - osempodlažnú kancelársku budovu s pôdorysom v tvare písmena "L". "Výstavbu budovy začneme v auguste tohto roka a do užívania ju uvedieme najneskôr v máji 2012," oznámil Štefan Duchoslav zo spoločnosti HB Reavis Group CZ. Z projektu vyplýva, že po dokončení bude v budove k dipozícii takmer 20.000 štvorcových metrov na prenájom.
      Podľa jeho slov získanie projektu River Garden Office West na východnom brehu Vltavy má pre HB Reavis symbolický význam. Popri logistických projektoch vo výstavbe a pripravovaných stavbách nákupno-zábavných centier v Hradci Králové a Brne, "sme tak posilnili svoju investičnú angažovanosť na realitnom trhu aj v hlavnom meste ČR".
      Na otázku TASR, či bude záujem firiem o nájom kancelárskych plôch, hovorca a.s. HB Reavis Slovakia Roman Karabelli uviedol: "Projekt v Karlíne postavíme pre budúce potreby trhu a máme za to, že naše analýzy sú presné a nové kapacity zaplníme."
      V rámci slovenského realitného trhu HB Reavis Slovakia podniká od roku 1993. Vlani už expandovala do Česka a Maďarska. Medzi jej najvýznamnejšie dokončené stavby patria nákupné centrum Aupark Bratislava a Aupark Piešťany a v hlavnom meste Apollo Business Center I a II a City Business Center I-II. V investičnom pláne, ktorý v SR a ČR dosahuje 1,5 miliardy eur, dominuje multifunkčné Twin City a kancelársky komplex CBC III-V. Podľa strategického plánu vybuduje HB Reavis Auparky v ďalších regionálnych mestách SR aj v ČR, teda v Žiline, Košiciach, Trenčíne, Piešťanoch, Ružomberku, Brne, Hradci Králové a v Karvinej.

Zdroj: TASR



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona