Hazard sa stal hráčom roka v anglickej Premier League

NETKY.SK • 27 Apríl 2015, 10:16 • 2 min
Hazard sa stal hráčom roka v anglickej Premier League

LONDÝN - Belgičan Eden Hazard z Chelsea sa stal Futbalistom roka v anglickej Premier League. Rozhodli o tom členovia Asociácie profesionálnych futbalistov. Dvadsaťštyriročný krídelník strelil v 33 stretnutiach Premier League trinásť gólov, spoluhráčom pripravil ďalších osem a má veľký podiel na súčasnom vedúcom postavení Chelsea v tabuľke. Hazard pred rokom vyhral anketu o najlepšieho mladého hráča Premier League, v ktorej ho tentoraz na tróne vystriedal dvadsaťjedenročný Harry Kane z Tottenhamu.

slovakia

left justify in out

Krídelníkovi Chelsea odovzdali ocenenie na nedeľňajšej slávnosti v hoteli Grosvenor v Londýne. "Som veľmi šťastný. Vždy som chcel byť raz najlepší. V tejto sezóne som hral dobre a rovnako aj Chelsea. Neviem, či si zaslúžim trofej, ale je to pre mňa dobré. Je to ešte krajšie, ak vás zvolia samotní futbalisti. Osobne mám za sebou dobrú sezónu. Hral som veľké zápasy a dal dôležité góly," uviedol Hazard. Za najlepšiu mladú futbalistku vyhlásili osemnásťročnú Leah Williamsonovú z Arsenalu, hlavné ocenenie dostala stredopoliarka Chelsea Či So-jun.

 

V Jedenástke roka anglickej futbalovej Premier League 2014/2015 dominujú hráči Chelsea. Líder súťaže má v ideálnej zostave podľa hráčskej asociácie až šesť zástupcov. Okrem trojice obrancov Garyho Cahilla, Johna Terryho a Branislava Ivanoviča sa medzi najlepších dostali aj stredopoliari Nemanja Matič, Eden Hazard a útočník Diego Costa. Poltucet hráčov "Blues" dopĺňajú David De Gea z Manchestru United, Philipe Coutinho z FC Liverpool, Alexis Sánchez z Arsenalu Londýn, Harry Kane z Tottenhamu Hotspur a Ryan Bertrand zo Southamptonu.

 

Ocenenie za zásluhy dostali 34-ročný Steven Gerrard a o dva roky starší Frank Lampard. Veteráni končia po sezóne v Premier League a presúvajú sa do MLS. Dokopy odohrali 220 zápasov za anglickú reprezentáciu. "Mal som šťastie, mám za sebou fantastickú kariéru. Bola síce plná vrcholov a pádov, ale splnil som si počas nej množstvo snov," priznal Gerrard, ktorý po sedemnástich rokoch na Anfield Road v Liverpoole odchádza do Los Angeles Galaxy.

Ideálna jedenástka Premier League 2014/2015 podľa hráčov súťaže: David De Gea (Manchester United) - Branislav Ivanovič, John Terry, Gary Cahill (všetci Chelsea), Ryan Bertrand (Southampton) - Nemanja Matič (Chelsea) - Alexis Sánchez (Arsenal Londýn), Phillipe Coutinho (Liverpool), Eden Hazard (Chelsea) - Diego Costa (Chelsea), Harry Kane (Tottenham)



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies