Hazard na Slovensku vynáša viac ako autá, či IT

NETKY.SK • 28 Január 2015, 10:10 • 2 min
Hazard na Slovensku vynáša viac ako autá, či IT

BRATISLAVA - Automaty a ruleta sú na Slovensku ziskovejšie ako automobilky či IT sektor, píše denník HOSPODÁRSKE NOVINY v článku s názvom Naše vlastné Las Vegas vynáša lepšie ako autá.

slovakia

left justify in out

V Česku ich v mnohých veľkých mestách zakázali. Výraznejšie obmedzený prístup k nim majú aj Rakúšania. Na Slovensku naopak - prekvitá hazard. V rebríčku zostavenom spoločnosťou FinStat má hazard ziskovosť 12,61 percenta.

 

"Prevádzkovanie hazardu nie je finančne také náročné. Preto na ňom firmy toľko získajú," objasňuje analytik FinStatu Filip Glasa. Čím viac na hazarde získavajú firmy, tým viac zarába aj štát.

 

Pred dvoma rokmi prevádzkovateľom niektorých hazardných hier zvýšil odvody. Vďaka vyšším odvodom by si mala štátna kasa prilepšiť o 3,2 milióna eur.

 

Na problém so závislosťou od hazardných hier upozorňuje aj Európska únia. Podľa jej odhadov má totiž až 5,5 percenta obyvateľov EÚ problém s hazardnými hrami, dodáva denník.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies