Hazanavicius zrejme nakrúti typicky americkú komédiu Will

NETKY.SK • 3 Apríl 2015, 09:03 • 2 min
Hazanavicius zrejme nakrúti typicky americkú komédiu Will

LOS ANGELES/VILNIUS - Francúzsky režisér Michel Hazanavicius, ktorého čiernobiely film Umelec (The Artist) získal v roku 2012 päť prestížnych cien Americkej filmovej akadémie, vrátane Oscarov pre najlepší film, za najlepšiu réžiu a najlepší mužský herecký výkon, sa vráti zrejme ku komediálnemu žánru.

slovakia

left justify in out

Rodák z Paríža litovského pôvodu, ktorého ocenený film iba vyjadril jeho nezlomnú lásku k produktom nemej éry svetovej kinematografie, začínal svojho času sťaby režisér v televíznej spoločnosti Canal Plus.

 

Hazanavicius, ktorý zavítal na jubilejný 20. ročník Medzinárodného filmového festivalu vo Vilniuse, aby tam prezentoval svoju drámu o čečenskej vojne The Search, prezradil, že ho mimoriadne oslovil scenár komika Demetriho Martina, jedna z početných predlôh, ktoré dostal po udelení Oscara. Vtedy však mal už jasnú predstavu o ďalšom harmonograme svojich aktivít, takže napriek faktu, že sa mu scenár s názvom Will spred desaťročia veľmi páčil, prejavil oň záujem s tým, že jeho realizácia je aktuálna z jeho strany až o roky. Teraz osobitne vyzdvihol, že štúdio Paramount na neho počkalo.

 

Herecké obsadenie snímky ešte nie je známe, rokovania sú v plnom prúde. Je však možné, že sa v ňom objaví aj filmárova manželka, francúzska herečka Bérénice Bejo, vyplýva z informácií zámorských odborných médií.

Hazanavicius by príbeh, ktorý označil za totálnu americkú komédiu, milý príbeh bez čohokoľvek trpkého, cynického a ironického, chcel zrealizovať v Los Angeles v roku 2016.

 

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies