Hayekovci mohli ísť na NKÚ hneď po prevalení kauzy

NETKY.SK • 28 September 2010, 12:20 • 2 min
Hayekovci mohli ísť na NKÚ hneď po prevalení kauzy

Hayekovci mohli ísť na NKÚ hneď po prevalení kauzy

slovakia

left justify in out

Poslanec Národnej rady SR za SaS z hnutia Obyčajní ľudia Igor Matovič považuje návrh premiérky Ivety Radičovej (SDKÚ-DS), aby kauzu hayekovcov preveril Najvyšší kontrolný úrad (NKÚ) SR za správny a rozvážny. Rozhodnutie však malo podľa neho prísť skôr. Myslí si, že inak sa mali správať najmä v začiatkoch kauzy aj sulíkovci.
      "Nemuselo sa to takto vybičovať," povedal dnes pre TASR Matovič. Očakáva, že ak by sa v budúcnosti objavil ešte nejaký podobný spor, tak sa bude riešiť okamžite a bez takejto dramatizácie.
      Premiérkino rozhodnutie obhajuje tým, že ak je Slovensko právny štát, tak práve NKÚ alebo Úrad pre verejné obstarávanie sú v takomto štáte inštitúcie, ktoré majú v podobných kauzách vysloviť verdikt. "A preto si myslím, že tento krok je správny a mal byť spravený hneď, ako kauza vznikla," zdôraznil. Myslí si, že návrh na kontrolu NKÚ bol "jediný možný spôsob, ako premiérka môže docieliť to, čo si zaumienila". "Aby sa vyvodili dôsledky z tendrov, ktoré v prípade hayekovcov prebehli," spresnil.
      Pokiaľ ide o prístup strany SaS, ktorej farby háji v parlamente, Matovič čakal od sulíkovcov najmä v začiatkoch kauzy trochu iný postup. "Ten prvý postoj, striktne povedať, že nie, nič sa nestalo a nenavrhnúť nejaké prešetrenie nezávislou inštitúciou, to sa mi nepáčilo. Tento postoj, ktorý sa dohodol s premiérkou, si myslím, že je na mieste a je hodný koaličnej strany. Tým si to SaS-ka u mňa trochu vyžehlila," doplnil.

Zdroj: TASR



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona