Haye prijme ponuku Kličkovcov až keď bude pripravený

NETKY.SK • 19 Október 2010, 11:47 • 2 min
Haye prijme ponuku Kličkovcov až keď bude pripravený

Haye prijme ponuku Kličkovcov až keď bude pripravený

slovakia

left justify in out

img

Britský boxer David Haye sa chce postaviť zoči voči jednému z bratov Kličkovcov až vtedy, keď bude na zápas pripravený. Šampión organizácie WBA v ťažkej hmotnostnej kategórii takto reagoval na výzvu staršieho z dvojice ukrajinských pästiarov.
      Vitalij v sobotu jednomyseľným verdiktom rozhodcov zdolal amerického vyzývateľa Shannona Briggsa a po piaty raz obhájil titul verzie WBC. Podľa Kličkovho manažéra Bernda Bonteho dostal Haye na stôl férovú ponuku, podľa ktorej by obaja aktéri duelu, naplánovaného na marec, mali nárok na 50-percentný podiel zo zisku, pričom chýba už len Hayeho súhlas. "Chcel by som ho knokautovať a získať posledný chýbajúci opasok v rodinnej zbierke. Na svete okrem môjho brata niet boxera, ktorý by ma porazil. Ja som najsilnejší. Mám v sebe množstvo energie a za pár mesiacov budem pripravený vrátiť sa do ringu," vyhlásil "Doktor železná päsť", ktorý spolu s Vladimirom držia opasky organizácii WBC, WBO, IBF, IBO a tiež titul boxerského magazínu The Ring.
      Britský pästiar sa 13. novembra stretne v anglickom Manchestri s Audley Harrisonom, pričom 39-ročný Kličko očakáva Hayeho triumf. Ten pre denník The Telehraph uviedol, že súboju s Kličkovcami sa nevyhýba, len ešte nenadišiel ten správny čas. Briggsove pozápasové vyjadrenia o tom, že Vitalij je lepší ako George Foreman a Lenox Lewis, Haye pritom neberie príliš vážne. "Briggs je dávno za zenitom. Som lepší než kedykoľvek predtým a dôjde aj na Kličkovcov, keď budem pripravený. Teraz sa sústredím na to, ako zruším Harrisona," uviedol 30-ročný Haye.
      Brit má po prechode z poloťažkej hmotnosti (79,38-91 kg) na konte skalpy len troch pästiarov v najťažšej kategórii - Nikolaja Valujeva, Johna Ruiza a Monte Barretta. V prípade, že by Haye neakceptoval finančne lákavú ponuku, znamenalo by to z jeho strany zjavnú neochotu stretnúť sa s Kličkovcami.

Zdroj: TASR



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies