Hayatou vylúčil, že bude trvalým prezidentom FIFA

NETKY.SK • 8 Október 2015, 18:56 • 2 min
Hayatou vylúčil, že bude trvalým prezidentom FIFA

ZÜRICH - Prezident Africkej futbalovej konfederácie (CAF) a viceprezident Medzinárodnej futbalovej federácie (FIFA) Issa Hayatou z Kamerunu vylúčil svoje prípadné budúce trvalé pôsobenie vo funkcii šéfa FIFA.

slovakia

left justify in out

Vyhlásil, že ju prevzal iba dočasne na základe výnimočných okolností. Hayatou prostredníctvom komuniké skonštatoval, že sa nebude uchádzať o spomenutý post pri mimoriadnych voľbách 26. februára 2016 (prihlášky treba podať do 26. októbra 2015). Príslušné právomoci naňho vo štvrtok prešli ako na najdlhšie slúžiaceho člena exekutívy automaticky po tom, ako FIFA suspendovala svojho dosluhujúceho prezidenta Seppa Blattera aj šéfa Európskej futbalovej únie (UEFA) Michela Platiniho, najväčšieho favorita na prevzatie funkcie od Blattera, na 90 dní. Etická komisia FIFA pristúpila k tomuto kroku na základe vyšetrovania švajčiarskou generálnou prokuratúrou, v ktorom obaja funkcionári figurujú. Prípad siaha do roku 2011, keď Platini údajne súhlasil s prijatím finančných prostriedkov vo výške 2 miliónov švajčiarskych frankov za dlhoročnú spoluprácu, pričom transakciu podpísal sám Blatter. Platiniho dočasne zastúpi na čele UEFA Ángel María Villar zo Španielska.

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies