Havasi: Orbánove fotografie obsahovali historické, nie iredentistické symboly

NETKY.SK • 27 Júl 2015, 15:41 • 2 min
Havasi: Orbánove fotografie obsahovali historické, nie iredentistické symboly

BUDAPEŠŤ - Na fotografii stánku s odznakmi mapy "Veľkého Uhorska", ktorú zverejnil na Facebooku predseda maďarskej vlády Viktor Orbán z 26. letnej univerzity Maďarov v rumunskom meste Baile Tušnad, sú historické symboly.

slovakia

left justify in out

Zdôraznil to dnes pre agentúru MTI hovorca vlády Bertalan Havasi v reakcii na kritické vyhlásenie rumunského ministerstva zahraničných vecí.
     

Rezort rumunskej diplomacie v nedeľu ostro kritizoval Orbánove fotografie. Bukurešť vyhlásila, že tieto obsahujú revizionistické symboly.
     

Orbán na svojej stránke na Facebooku zverejnil dve desiatky fotografií dokresľujúcich atmosféru letnej univerzity, medzi nimi aj stánok predajcu odznakov mapy Uhorska; na inej je zas stánok so sedmohradskými vlajkami.
     

"Žiaľ necelý deň po tom, čo sa Orbán vyjadril za pragmatické a efektívne maďarsko-rumunské vzťahy, zverejnil premiér na Facebooku symboly uhorského štátu a Sedmohradska," píše sa v poznámke rumunského rezortu diplomacie, podľa ktorého ide o propagáciu revizionistických symbolov, čo označilo ministerstvo za neprijateľné.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona