Havarovaný dron, ktorý našli pri severokórejských hraniciach, fotografoval americkú protiraketovú obranu

NETKY.SK • 13 Jún 2017, 10:03 • 2 min
Havarovaný dron, ktorý našli pri severokórejských hraniciach, fotografoval americkú protiraketovú obranu

SOUL - Dron, ktorý minulý týždeň našli v Južnej Kórei pri hraniciach s jej severným susedom, fotografoval americký protiraketový štít na juhu krajiny.

slovakia

left justify in out

V utorok to oznámilo juhokórejské ministerstvo obrany, ktorého vyšetrovatelia objavili vo fotoaparáte v pravdepodobne severokórejskom bezpilotnom lietadle stovky fotografií.

 

Medzi nimi bolo podľa ministerstva 10 snímok amerického radarového systému a raketových odpaľovacích zariadení nainštalovaných v juhovýchodnom meste Seongju. Zvyšok boli zábery obytných oblastí, polí a ďalších menej dôležitých oblastí.

Drony sú relatívne novým výdobytkom v arzenále Severnej Kórey. Niekoľko bezpilotných lietadiel našli v Južnej Kórei pri severokórejských hraniciach už v roku 2014. Aj napriek slabšej technickej úrovni ich úrady považovali za potenciálne hrozby štátnej bezpečnosti.
 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Jozef Botos
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies