Havarovanú cisternu sa podarilo vytiahnuť, ľudia sa môžu vrátiť domov

NETKY.SK • 5 Február 2013, 07:53 • 2 min
Havarovanú cisternu sa podarilo vytiahnuť, ľudia sa môžu vrátiť domov

Havarovanú cisternu sa podarilo vytiahnuť, ľudia sa môžu vrátiť domov - Slovensko Včera krátko po 20. hodine sa záchranárom podarilo vytiahnuť na cestu havarovanú cisternu v obci Jur nad Hronom.

slovakia

left justify in out

img

Včera krátko po 20. hodine sa záchranárom podarilo vytiahnuť na cestu havarovanú cisternu v obci Jur nad Hronom.

Cisterna naplnená propán-butánom sa prevrátila do priekopy niekoľko minút po 12. hodine. Tlaková nádoba cisterny bola v čase havárie naplnená približne do polovice, obsahovala zhruba päť kubíkov propán-butánu. 

Záchranári bezprostredne po nehode evakuovali dve bytovky a 11 rodinných domov nachádzajúcich sa v blízkosti havarovanej cisterny. Cesta do Jura nad Hronom v smere od Levíc bola uzatvorená. Na mieste zasahovali hasiči, policajti i pracovníci firmy, ktorú prepravca zabezpečil na vytiahnutie vozidla z priekopy. 

Podľa vyjadrenia hovorcu Krajského riaditeľstva Hasičského a záchranného zboru v Nitre Viliama Pánskeho je v súčasnosti už cisterna pripravená na odtiahnutie. „V priebehu pár minút by mala opustiť obec. Až potom sa budú môcť evakuovaní ľudia vrátiť domov,“ konštatoval. Obec zabezpečila ich umiestnenie v miestnom kultúrnom dome, väčšina však túto možnosť nevyužila.

Zdroj: TASR



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona