Havarované lietadlo pod Kráľovou hoľou hasiči stabilizovali, hrozilo zošmyknutie zo svahu

NETKY.SK • 24 November 2015, 14:00 • 2 min
Havarované lietadlo pod Kráľovou hoľou hasiči stabilizovali, hrozilo zošmyknutie zo svahu

BANSKÁ BYSTRICA – Krajské riaditeľstvo Hasičského a záchranného zboru (KR HaZZ) v Banskej Bystrici dnes poskytlo detailnejšie informácie o nehode športového lietadla, ku ktorej došlo v pondelok (23.11.) krátko pred obedom.

slovakia

left justify in out

"Na tiesňovú linku bol nahlásený pád športového lietadla pod Kráľovou hoľou v okrese Brezno so zranením dvoch osôb. Na miesto udalosti bolo vyslaných päť hasičov z hasičskej stanice v Pohorelej a sanitný automobil hasičskej služby z Banskej Bystrice. Po príchode na miesto zistili, že lietadlo sa nachádza asi 400 metrov pod hrebeňom Kráľovej hole v neprístupnom teréne. V tom čase sa tam už nachádzali príslušníci Horskej záchrannej služby," priblížil Erik Piater z Oddelenia operatívno-technického KR HaZZ v Banskej Bystrici.

 

Ako tiež uviedol, následne sa na miesto udalosti dostavili ďalší hasiči spolu s lekárom vrtuľníkovej záchrannej zdravotnej služby.

 

"Hasiči zabezpečili lietadlo proti požiaru, pomohli pri ošetrení a naložení zranenej osoby na nosidlá a transportovali ju na hrebeň Kráľovej hole. Druhá osoba vystúpila pešo v sprievode lekára. Postihnutých naložili do vozidla a transportovali k vrtuľníku," dodal Piater.

 

Hasiči museli havarované lietadlo stabilizovať pre silný vietor a hrozbe zošmyknutia zo svahu pomocou lezeckých prostriedkov.

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies