Havaroval vlak vezúci raketu na Bajkonur

NETKY.SK • 22 Júl 2010, 07:19 • 2 min
Havaroval vlak vezúci raketu na Bajkonur

Havaroval vlak vezúci raketu na Bajkonur

slovakia

left justify in out

img

Na juhozápade Ruska došlo k bočnej zrážke dvoch nákladných vlakov, z ktorých jeden viezol komponenty vesmírnej rakety na kozmodróm Bajkonur.
      K nehode došlo v pondelok v Uľjanovskej oblasti, takmer 900 kilometrov východne od Moskvy. Bočnú kolíziu dvoch protiidúcich vlakov zapríčinila nadmerná šírka niektorých vagónov, pričom sa poškodili ich ochranné steny.  
      Vlak so súčasťami ruskej nosnej rakety Proton-M potom pokračoval v ceste do kazašského Bajkonuru. Špeciálna komisia musí teraz rozhodnúť, či bude možné uskutočniť štart rakety, plánovaný na 2. septembra. Proton-M by mal na obežnú dráhu Zeme vyniesť tri satelity ruského navigačného systému GLONASS.
      Štátne kozmické stredisko M.V. Chruničeva už poslalo do Bajkonuru náhradnú nosnú raketu pre prípad, že by Proton v septembri nemohol štartovať, informovala tlačová agentúra Sinchua.

Zdroj: TASR



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies