Haváriu vojenského lietadla v Jakarte neprežilo 10 ľudí

NETKY.SK • 21 Jún 2012, 12:59 • 2 min
Haváriu vojenského lietadla v Jakarte neprežilo 10 ľudí

Haváriu vojenského lietadla v Jakarte neprežilo 10 ľudí - Svet Indonézske vojenské lietadlo, turbovrtuľový Fokker 27 dnes havaroval na predmestí hlavného mesta Jakarty, kde po jeho dopade na zem zničil požiar osem domov. Pri havárii zahynulo všetkých sede

slovakia

left justify in out

img

Indonézske vojenské lietadlo, turbovrtuľový Fokker 27 dnes havaroval na predmestí hlavného mesta Jakarty, kde po jeho dopade na zem zničil požiar osem domov. Pri havárii zahynulo všetkých sedem vojakov na palube, na zemi prišli o život traja ľudia. Informoval o tom hovorca letiska, plukovník Augung Sasongko Jati.
      Medzi obeťami sú dve deti vo veku sedem rokov a rok.
      Lietadlo sa zrútilo o 14.45 h miestneho času (9.45 SELČ), po výcvikovom lete, pri pokuse o pristátie na jakartskom letisku Halim, ktoré využíva letecká vojenská základňa.
      Lietadlo vyrobili v Sovietskom zväze v roku 1958 a indonézske vzdušné sily ho používali uplynulých 20 rokov. Na jeho palube dnes bola trojčlenná posádka a štyria mechanici.
      Letecké nehody sú v Indonézii pomerne časté, keďže ide o veľmi veľkú krajinu rozloženú na ostrovoch. V máji havarovalo po štarte z tohto istého letiska v Jakarte počas predvádzacieho letu moderné ruské dopravné lietadlo Suchoj Superjet 100 so 45 ľuďmi na palube. Nik neprežil.


Zdroj: TASR



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies