Haváriu Tupoleva neprežili vyše štyri desiatky ľudí

NETKY.SK • 21 Jún 2011, 07:52 • 2 min
Haváriu Tupoleva neprežili vyše štyri desiatky ľudí

Haváriu Tupoleva neprežili vyše štyri desiatky ľudí

slovakia

left justify in out

img

Najmenej 44 ľudí prišlo v pondelok o život po tom, čo ruské osobné lietadlo typu Tupolev Tu-134 pri pristávaní v hustej hmle na severozápade Ruska havarovalo a začalo horieť. Informovalo o tom dnes ruské ministerstvo pre mimoriadne situácie.
      Na palube lietadla bolo 43 pasažierov a deväť členov posádky. Stroj sa zrútil na zem v blízkosti cesty zhruba jeden kilometer od pristávacej dráhy v meste Petrozavodsk okolo 21.40 h SELČ.    
      "Podľa predbežných informácií zahynulo 44 ľudí a osem utrpelo zranenia," citovala agentúra Reuters hovorkyňu ministerstva. Podľa predchádzajúcich správ ruských úradov bolo na palube lietadla päť členov posádky.
      Na fotografiách zverejnených na spravodajskom portáli www.lifenews.ru vidieť hasičov, ako bojujú s plameňmi v troskách stroja. K leteckému nešťastiu došlo približne 700 kilometrov severne od Moskvy.
      Webová stránka zverejnila aj úplný zoznam pasažierov havarovaného lietadla a informovala, že desaťročný chlapec menom Anton pád stroja prežil, neuviedla však detaily o jeho zdravotnom stave.        
      Lietadlo, ktoré vyštartovalo z moskovského letiska Domodedovo, prevádzkovala súkromná spoločnosť RusAir. Väčšinu pasažierov tvorili Rusi, na palube bol však aj švédsky občan, uviedla agentúra Interfax.
Zdroj: TASR



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona