Haváriu lietadla so senátorom na Aljaške prežil 13-ročný chlapec

NETKY.SK • 11 August 2010, 11:58 • 2 min
Haváriu lietadla so senátorom na Aljaške prežil 13-ročný chlapec

Haváriu lietadla so senátorom na Aljaške prežil 13-ročný chlapec

slovakia

left justify in out

Haváriu malého obojživelného lietadla na Aljaške, pri ktorej zahynul bývalý americký republikánsky senátor Ted Stevens, prežili štyria ľudia. Hospitalizovali ich v nemocnici v Anchorage, inormovala dnes tlačová agentúra AP.
      Päť osôb zahynulo, vrátane matky so 16-ročnou dcérou. Medzi preživšími je aj 13-ročný chlapec, ktorý musel stráviť studenú noc pri mŕtvom tele otca a senátora.
      Bývalý šéf amerického Národného úradu pre letectvo a vesmír NASA Sean O'Keefe (54) prežil tiež a v utorok večer bol v kritickom stave, jeho syn utrpel vážne zranenia.
      Skupina dospelých s tromi tínedžermi bola na rybačke na lososy. Lietadlo narazilo do svahu pokrytého kroviskami s takou silou, že zanechalo 90 metrov veľkú jamu.
      Smrť 86-ročného Stevensa sa hlboko dotkla verejnosti i amerických zákonodarcov. Stevens bol republikánskym senátorom, ktorý pôsobil v Senáte najdlhšie. Vyznamenaný pilot z čias druhej svetovej vojny bol považovaný za patróna Aljašky, za jedného z politických gigantov. V roku 1978 prežil tragickú haváriu lietadla v Anchorage, pri ktorej zahynula jeho manželka Ann.
      K havárii v horách na Aljaške došlo v pondelok v noci asi 525 kilometrov juhozápadne od Anchorage. Príčiny nešťastia zatiaľ nie sú známe, ale počasie je jednou z vecí, ktorou sa vyšetrovatelia budú zaoberať.

Zdroj: TASR



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona