Haváriu lietadla neprežili desiatky ľudí

NETKY.SK • 30 Máj 2022, 14:11 • 2 min
Haváriu lietadla neprežili desiatky ľudí

KÁTHMANDU - Stroj leteckej spoločnosti Tara Air bol v nedeľu na 20-minútovom plánovanom lete z turistického mesta Pókhara, 200 kilometrov západne od Káthmandu, a smeroval do horského mesta Džómsóm. Turbovrtuľové lietadlo Twin Otter stratilo kontakt s letiskovou riadiacou vežou tesne pred pristávaním v oblasti s hlbokými riečnymi roklinami a horami.

slovakia

left justify in out

V troskách lietadla, ktoré sa s 22 ľuďmi na palube v nedeľu zrútilo v hornatom teréne v Nepále, zatiaľ našli 21 tiel. Po poslednej obeti nešťastia záchranári naďalej pátrajú. Informovala o tom v pondelok agentúra AFP s odvolaním sa na nepálsku armádu.

 

img

 

Pátranie v noci na pondelok zabrzdili počasie a tma, ale armádny vrtuľník a súkromné helikoptéry v pondelok ráno záchrannú akciu obnovili. Nepálska armáda neskôr na Twitteri zverejnila leteckú fotografiu miesta s troskami rozhádzanými na úbočí hory.

 

Prečítajte si tiež: AKTUALIZÁCIA: Zrážka vlaku s autom! Na mieste zasahovali aj hasiči

 

Úrad civilného letectva potvrdil, že k nehode došlo vo výške 4 420 metrov pri lokalite Thásáng v nepálskom okrese Mustáng.

 

img

 

Do pátracej operácie zapojili približne 60 ľudí vrátane armády, polície, horských vodcov a miestnych obyvateľov.

 

Na palube lietadla sa nachádzali aj štyria Indovia a dvaja Nemci.

 

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Lukas Dedik
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies