Haváriu helikotéry neprežila celá posádka: 13 mŕtvych

NETKY.SK • 8 Apríl 2013, 08:06 • 2 min
Haváriu helikotéry neprežila celá posádka: 13 mŕtvych

LIMA - Vrtuľník prenajatý francúzskou ropnou spoločnosťou Perenco havaroval v nedeľu v odľahlej severnej časti Peru, pričom zahynulo všetkých 13 Peruáncov na palube, vrátane zástupcov troch dodávateľských firiem. Oznámila to agentúra Reuters.

slovakia

left justify in out

Spoločnosť Perenco nehodu potvrdila s tým, že "v tejto fáze sa nenašli žiadni preživší". K počtu obetí sa zatiaľ nevyjadrila, keďže to zvyčajne oficiálne robia peruánske úrady.

Vrtuľník havaroval v riedko osídlenej oblasti Loreto neďaleko hraníc s Ekvádorom. Bol na ceste z mesta Iquitos k ropnému poľu Block 67. Na palube stroja sa nachádzalo deväť pasažierov a štyria členovia posádky. Na mieste nešťastia zasahuje peruánska armáda a ďalšie dva vrtuľníky.

Peruánske médiá pôvodne informovali o deviatich obetiach nehody. Ide o druhú tohtoročnú nehodu vrtuľníka používaného energetickými spoločnosťami, ktoré ťažia v odľahlých a na ropu bohatých oblastiach peruánskej džungle.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies