Havária výletnej lode pri ukrajinskej Odese, hlásia 14 obetí

NETKY.SK • 19 Október 2015, 07:12 • 2 min
Havária výletnej lode pri ukrajinskej Odese, hlásia 14 obetí

ODESA - Na 14 sa zvýšil počet obetí havárie výletnej lode, ktorá sa prevrátila v sobotu počas plavby pri pobreží Čierneho mora v blízkosti ukrajinskej Odesy.

slovakia

left justify in out

Na lodi sa plavilo 37 ľudí, pričom však jej kapacita umožňovala plavbu 12 cestujúcich a troch členov posádky. Oľha Ševčuková zo štátneho úradu pre mimoriadne situácie podľa agentúry AP uviedla, že príčinou nehody bolo práve preťaženie plavidla. Dodala, že kapitán lode bol zadržaný.

 

Loď sa prevrátila neďaleko Odesy, pri návrate do prístaviska. Guvernér Odeskej oblasti Michail Saakašvili dnes uviedol, že pri návrate lode sa zhoršilo počasie, bola búrka a na mori sa vytvárali vysoké vlny. Podľa neho posádka spustila na more záchranné člny, ktorými sa do bezpečia dostala väčšina pasažierov. "Žiaľ, 12 zomreli a dvaja sú nezvestní," spresnil.




twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona