Havária vrtuľníkov s francúzskymi športovcami: Mohli zraziť pre slnko a vietor

NETKY.SK • 11 Marec 2015, 10:30 • 2 min
Havária vrtuľníkov s francúzskymi športovcami: Mohli zraziť pre slnko a vietor

VILLA CASTELLI - Pondelňajšiu haváriu dvoch vrtuľníkov v hornatej časti na severozápade Argentíny, pri ktorej zahynulo desať osôb vrátane dvoch francúzskych medailistov z olympijských hier, pravdepodobne nemajú na svedomí technický stav strojov ani neskúsenosť pilotov. Obe helikoptéry typu Eurocopter boli podľa riaditeľa leteckej prevádzky v provincii La Rioja Daniela Gorkicha v poriadku a riadili ich cvičení argentínski piloti s bohatou praxou.

slovakia

left justify in out

Gorkich vyslovil domnienku, že fatálnu úlohu mohlo zohrať počasie na úpätí Ánd, konkrétne ostré popoludňajšie slnko a vzdušné prúdy.

 

Zrážka vrtuľníkov krátko po štarte stála život všetkých pasažierov, spolu s ôsmimi francúzskymi občanmi zahynuli aj obaja piloti. Tragická kolízia sa odohrala počas výroby reality šou o prežití v divočine. Medzi mŕtvymi sú 25-ročná olympijská víťazka v plávaní z Londýna 2012 Camille Muffatová, o tri roky starší bronzový boxer z Pekingu 2008 Alexis Vastine a 57-ročná bývalá jachtárka Florence Arthaudová.

 

img

 

img

 

img

 

"V momente zrážky svietilo slnko priamo proti nim. Navyše ide o oblasť s častým nárazovým vetrom," uviedol Gorkich. Vylúčil tiež dohady o nedostatočnom výcviku pilotov. Juan Carlos Castillo bol aj podľa manželky Cristiny Álvarezovej veterán vojny o Falklandské ostrovy a mal za sebou viacero dobrodružných letov do Antarktídy. Bohatú prax mal tiež Roberto Abate.

 

Francúzskych vyšetrovateľov čakajú na mieste havárie v stredu.

 

Televízna spoločnosť TF1 ďalšie nakrúcanie šou "Vypustení" odložila. "Nemáme srdce pokračovať. Možno sa k formátu niekedy v budúcnosti vrátime, pretože je to krásny projekt. Teraz sme ale na ďalšiu prácu príliš zdrvení," povedal režisér programu Louis Bodin.




twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies