Havária vrtuľníka v Seattli si vyžiadala najmenej dvoch mŕtvych

NETKY.SK • 18 Marec 2014, 18:53 • 2 min
Havária vrtuľníka v Seattli si vyžiadala najmenej dvoch mŕtvych

SEATTLE - Najmenej dvaja ľudia dnes zahynuli a jedna osoba utrpela ťažké zranenia pri páde vrtuľníka spravodajskej stanice Komo v americkom meste Seattle.

slovakia

left justify in out

Nešťastie sa stalo pri pristávaní stroja na streche budovy stanice, iba niekoľko metrov od veže Space Needle (Vesmírna ihla), ktorá je symbolom mesta, informovala stanica Sky News.
      

Vrtuľník po páde vybuchol a začal horieť, pričom úlomky stroja zasiahli aj niekoľko vozidiel na ulici Broad Street. Dvaja ľudia prišli o život v troskách vrtuľníka, tretiu osobu, ktorá sa nachádzala v jednom zo zasiahnutých áut, previezli v kritickom stave do nemocnice, informovali hasiči. Na záberoch z miesta incidentu bolo vidno horiace trosky a čierny dym.
      

"Vyzeralo to, akoby sa vrtuľník snažil vzlietnuť, snažil sa stabilizovať. Zrazu sa nosom dopredu zrútil priamo na ulicu. Benzín, ktorý sa začal vylievať, vzbĺkol a zachvátil niekoľko áut," uviedli svedkovia. Hasiči požiar uhasili v priebehu pol hodiny. V okolí miesta havárie polícia obmedzila dopravu. Vrtuľník využívali spoločne stanice Komo a King-TV.




twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona