Havária vrtuľníka v Kolumbii: Zahynulo 15 policajtov

NETKY.SK • 5 August 2015, 08:06 • 2 min
Havária vrtuľníka v Kolumbii: Zahynulo 15 policajtov

BOGOTA - Životy 15 príslušníkov kolumbijskej polície si vyžiadala piatková havária vrtuľníka typu Black Hawk v nestabilnej severozápadnej časti krajiny.

slovakia

left justify in out

Vážne zranenia utrpeli ďalší dvaja policajti, píše v noci nadnes agentúra AP. Za príčinu incidentu, ktorý sa stal v džungľou pokrytej oblasti neďaleko zálivu Urabá, bolo predbežne označené technické zlyhanie stroja. Miesto nešťastia sa nachádza v regióne poznačenom činnosťou pašerákov drog a ľavicových povstalcov.

 

Podľa policajných zdrojov bol vrtuľník súčasťou misie, ktorá pátrala po Dairovi Antoniovi Úsugovi Davidovi, vodcovi najnásilnejšieho pašeráckeho gangu v krajine. Spojené štáty za jeho dolapenie vypísali odmenu päť miliónov dolárov.

 

Tragická udalosť prišla iba tri dni po podobnej havárii, pri ktorej zomrelo 11 členov tamojších vzdušných síl. Ich vojenské prepravné lietadlo typu CASA-235 sa zrútilo neďaleko karibského pobrežia Kolumbie. Príčina havárie nie je v tomto prípade zatiaľ známa; miestne médiá však uviedli, že lietadlo zasiahol blesk.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies