Havária vojenského vrtuľníka si vyžiadala dve obete

NETKY.SK • 9 Január 2014, 08:54 • 2 min
Havária vojenského vrtuľníka si vyžiadala dve obete

WASHINGTON - Vrtuľník amerického námorníctva s piatimi členmi posádky sa zrútil do oceánu pri pobreží Virgínie, pričom dvaja príslušníci armády zahynuli, dvaja utrpeli zranenia a jeden je nezvestný. O prípade dnes informovala agentúra AP.

slovakia

left justify in out

K nešťastiu stroja typu MH-53E došlo v stredu počas bežného výcviku. Jeden zo zranených bol vo vážnom stave, stav druhého zraneného člena posádky sa zlepšil. Záchranári v noci nadnes pátrali po piatom mužovi. Helikoptéra bola zo základne v Norfolku. Príčina havárie sa vyšetruje. Plavidlá hasičov z Virgínie už našli trup stroja a chvostovú časť. Zapojili sa tiež lode americkej pobrežnej stráže a námorníctva, ako aj lietadlá. Vrtuľník sa zrútil približne 20 míľ od Virginia Beach.

Posádka mala nepremokavé obleky na prežitie. Avšak dospelý človek môže vo vode oceánu, ktorá je teraz studená, prežiť jednu až tri hodiny. Po 30-60 minútach zostane vyčerpaný alebo upadne do bezvedomia. Prežitie tiež závisí od veľkosti tela človeka, množstva telesného tuku a pohybu vo vode.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona