Havária vodovodu v Riu sa skončila smrťou dieťaťa

NETKY.SK • 31 Júl 2013, 15:41 • 2 min
Havária vodovodu v Riu sa skončila smrťou dieťaťa

RIO DE JANEIRO - Brazílske Rio de Janeiro v utorok postihla vážna havária vodovodného potrubia, pri ktorej voda zničila niekoľko desiatok domov a spôsobila smrť malého dievčaťa.

slovakia

left justify in out

Podľa tamojšieho úradu civilnej ochrany sa trojročná Isabela Severo dos Santos utopila, zatiaľ čo ďalších 13 ľudí hospitalizovali s rôznymi zraneniami. Brazílske televízie odvysielali zábery poškodenej rúry na predmestí Campos Grande, kde prúd vody odnášal autá, stromy, kontajnery na smeti, ale aj celé domy. Výška hladiny pritom v mnohých uliciach dosahovala dva metre. Najmenej 60 tehlových domov bolo úplne zrovnaných so zemou, a viaceré ďalšie voda vytopila. Ľudí, ktorí prišli o príbytky, umiestnili do miestnej školy, kde spisovali škody, aby si mohli nárokovať náhradu. Príčina havárie zatiaľ nie je známa, pričom samostatné vyšetrovanie oznámil aj riodejaneirsky starosta Eduardo Paes.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies