Havária školského autobusu v Thajsku si vyžiadala najmenej 15 mŕtvych

NETKY.SK • 28 Február 2014, 07:16 • 2 min
Havária školského autobusu v Thajsku si vyžiadala najmenej 15 mŕtvych

BANGKOK - Najmenej 15 ľudí prišlo o život a vyše 30 utrpelo zranenia pri dnešnej havárii školského autobusu vo východothajskej provincii Prachinburi, približne 150 kilometrov severovýchodne od hlavného mesta Bangkok. Oznámila to agentúra DPA s odvolaním sa na miestnu políciu.

slovakia

left justify in out

Autobus, ktorý viezol žiakov a ich učiteľov na školský výlet do prímorskej oblasti Phatthajá, sa v skorých ranných hodinách miestneho času čelne zrazil s 18-kolesovým nákladným autom. Vodič autobusu stratil kontrolu nad vozidlom na strmo klesajúcej ceste, čo viedlo k nárazu do vozidla idúceho pred ním.
      

Medzi obeťami je 13 žiakov vo veku 10-15 rokov a dvaja učitelia zo školy v meste Nakhon Ratčasima. Po vodičovi autobusu, ktorému sa napriek závažnosti situácie podarilo z miesta nešťastia utiecť, pátra polícia. Príčinu nehody vyšetrovatelia zisťujú. Dopravné havárie si vlani v Thajsku vyžiadali 8600 mŕtvych.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona