Havária lietadla v Colorade: Jeden mŕtvy a dvaja zranení!

NETKY.SK • 6 Január 2014, 07:21 • 2 min
Havária lietadla v Colorade: Jeden mŕtvy a dvaja zranení!

DENVER - Jeden človek zahynul a ďalší dvaja utrpeli v nedeľu zranenia pri nehode súkromného dvojmotorového lietadla, ktoré havarovalo v americkom štáte Colorado. Oznámila to dnes agentúra AP s odvolaním sa na miestne úrady.

slovakia

left justify in out

Lietadlo s troma osobami na palube vzlietlo z Tucsonu v Arizone a havarovalo pri pristávaní na letisku v blízkosti coloradskeho Aspenu, mesta ležiaceho v oblasti Skalnatých vrchov, asi 160 kilometrov juhozápadne od Denveru.  

Podľa informácií amerického Federálneho leteckého úradu (FAA) išlo pravdepodobne o stroj typu Bombardier Challenger 600, vyrábaný kanadskou firmou Bombardier Aerospace.  

Podľa očitých svedkov lietadlo začalo počas pristávacieho manévru horieť. Jedna z troch osôb na palube zahynula, ďalšia utrpela ťažké zranenia a tretia vyviazla len s ľahšími poraneniami. Nehoda si vynútila uzavretie letiska Aspen–Pitkin. 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona