Havária lietadla v Anglicku: Súkromný tryskáč sa zrútil na autá, štyria mŕtvi

NETKY.SK • 31 Júl 2015, 21:24 • 2 min
Havária lietadla v Anglicku: Súkromný tryskáč sa zrútil na autá, štyria mŕtvi

LONDÝN - Štyria ľudia zomreli dnes pri leteckom nešťastí v južnom Anglicku, keď sa ich menšie lietadlo zrútilo na aukčné stredisko predaja áut v grófstve Hampshire. Informoval o tom spravodajský server BBC s odvolaním sa na informácie od polície.

slovakia

left justify in out

Svedkovia uviedli, že súkromné lietadlo havarovalo popoludní pri pokuse pristáť na letisku Blackbushe približne 65 kilometrov juhozápadne od Londýna. Po náraze sa vznietilo.

 

 

 

Podľa vyhlásenia policajného zboru v Hampshire zomreli pri tragédii pilot a trojica cestujúcich, pričom pád stroja nikto neprežil. Nikto na zemi nebol zranený.

 

 

 

Britské aukčné stredisko na predaj áut je situované na pozemku letiska. Podľa jedného zo svedkov "sa lietadlo zapichlo do áut a následne explodovalo".

 

Letisko v súvislosti s nehodou uviedlo, že lietadlo Phenom 300 sa zrútilo pri pokuse o pristátie na konci dráhy. Stroj údajne vlastnil človek zo Saudskej Arábie.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona