VIDEO Pád taiwanského lietadla si vyžiadal už 31 obetí

NETKY.SK • 4 Február 2015, 21:50 • 2 min
VIDEO Pád taiwanského lietadla si vyžiadal už 31 obetí

THAJ-PEJ - Najmenej 31 ľudí prišlo dnes o život počas havárie lietadla v taiwanskej metropole Tchaj-pej. Ďalších 15 osôb utrpelo zranenia a 12 je stále nezvestných, oznámila agentúra AP s odvolaním sa na miestne úrady.

slovakia

left justify in out

Vnútroštátny let taiwanskej leteckej spoločnosti TransAsia Airways sa dnes štyri minúty po štarte z letiska v Tchaj-peji naklonil počas letu medzi mrakodrapmi na bok, narazil spodnou časťou do vyvýšenej cestnej estakády a zrútil sa hore podvozkom do plytkej rieky. Na palube bolo 53 cestujúcich a päť členov posádky. 

 

Podľa záchranárov sa nezvestní pravdepodobne stále nachádzajú v troskách potopeného lietadla typu ATR 72-600, alebo ich odniesol prúd rieky. Intenzívne pátracie práce za pomoci žeriavov pokračovali aj po zotmení. 

 

 

Vyše polovica z 53 cestujúcich letu GE235 - spolu 31 - boli občania Číny, ktorá plánuje na ostrov vyslať vyšetrovací tím. Zvyšok pasažierov tvorili obyvatelia Taiwanu.

 

Miestne úrady zatiaľ nepoznajú príčinu nehody, keďže počasie bolo priaznivé, lietadlo bolo takmer nové a len nedávno absolvovalo bezpečnostné testy. Podľa taiwanských médií lietadlu po štarte zlyhal jeden z dvoch motorov a nebolo schopné nabrať dostatočnú výšku.

 

      

Piloti krátko pred haváriou vyslali trikrát za sebou núdzový signál, ale nie je jasné prečo. Podľa nepotvrdených správ miestnych médií piloti zrejme úmyselne nasmerovali lietadlo do rieky, aby nedopadlo do oblasti s výškovými obytnými budovami.

 

Na internete sa objavilo niekoľko dramatických videozáznamov pádu lietadla, ktoré nafilmovali ľudia z áut na taiwanskej diaľnici. Na jednom z nich vidno lietadlo, ako krídlom zasiahlo cestu, z ktorej doslova zmietlo taxík, kým spadlo do rieky. Vodič a cestujúci z taxíku utrpeli zranenia a previezli ich do nemocnice. 

 

Rovnaký typ lietadla - ATR 72, vyrábaný francúzsko-nemeckým konzorciom - havaroval neďaleko Taiwanu vlani v júli; vtedy zahynulo 48 ľudí.

 

 

 

Na internete sa objavilo niekoľko dramatických videozáznamov pádu lietadla, ktoré nafilmovali ľudia z áut na taiwanskej diaľnici č. 1 a zavesili on-line. Na jednom z nich vidno lietadlo, ako krídlom zasiahlo cestu, z ktorej zmietlo taxík, kým spadlo do rieky. Vodič a cestujúci z taxíku utrpeli zranenia.

 




twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies