Havária autobusu v Česku: 7 zranených a zatvorené cesty

NETKY.SK • 14 November 2019, 07:38 • 2 min
Havária autobusu v Česku: 7 zranených a zatvorené cesty

Šesť ľudí sa vo štvrtok ráno zranilo pri zrážke autobusu, dodávky a osobného auta pri Břeclavi. Cesta č. 55 je v mieste uzavretá, polícia odkláňa dopravu za zjazdom z diaľnice D2.

slovakia

left justify in out

Linkový autobus so šiestimi cestujúcimi vyrážal z Břeclavi po ceste 1/55 smerom na Hodonín, keď sa zrazil s dodávkou v protismere. Cesty bola v tej dobe miestami namrznutá.

 

"Dodávka viezla na návese domáci bazén. Náklad sa rozkmital a dodávka bokom narazila do linkového autobusu," uviedla Břeclavská policajná hovorkyňa Kamila Haraštová.

 

 

Do návesu dodávky potom následne narazil ešte osobný automobil Ford Mondeo.


Autobus v čase zrážky uhýbal z cesty. Po nehode zostal opretý o zvodidlá na cestnom moste cez železničnú trať. Hasiči museli na mieste pomáhať cestujúcim a vodičovi vystúpiť z autobusu bokom, pretože dvere boli zablokované.

 

img

Nehoda pri Břeclavi 

Foto: Policie ČR

 

"Vzhľadom k tomu, že autobus stojí prakticky na moste, museli hasiči vysadiť niekoľko jeho okien, aby pasažierov vytiahli von z autobusu," uviedol pre novinky.cz hovorca hasičov Petr Příkaský.

 

Záchranári na mieste ošetrili šesť ľahko zranených, boli medzi nimi vodič a cestujúci z autobusu a vodič osobného auta.

 

img

Nehoda u Břeclavi

Foto: Policie ČR

 

"Poskytli sme všetkým šiestim pacientom prednemocničnú starostlivosti a päť z nich previezli do břeclavskej nemocnice k následnému ošetreniu, jednu ľahko zranenú ženu sme ponechali na mieste," uviedla hovorkyňa záchranárov Michaela Bothová.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
barbora lučivjanská

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona