AKTUALIZOVANÉ Pri nehode v okolí Prahy zahynuli tri a zranilo sa 45 osôb, päť z nich ťažko

NETKY.SK • 12 Január 2018, 17:24 • 2 min
AKTUALIZOVANÉ Pri nehode v okolí Prahy zahynuli tri a zranilo sa 45 osôb, päť z nich ťažko

PRAHA - V obci Horoměřice neďaleko Prahy došlo k zrážke auta s autobusom, ktorá dopadla nešťastne.

slovakia

left justify in out

Nehoda autobusu si vyžiadala tri ľudské životy a 45 ľudí je zranených, 5 z nich ťažko, píše Český rozhlas. Na mieste zasahujú hasičské jednotky z Prahy. Niekoľko osôb museli z trosiek autobusu vyslobodzovať.

 

Hovorkyňa pražskej záchrannej služby Jana Poštová uviedla, že došlo k aktivovaniu tzv. traumaplánu, čo znamená väčší počet zranených. Na miesto vyslali 11 sanitiek, troch lekárov, ako aj špeciálny automobil Atego, ktorý môže previezť viacero zranených. Nepriaznivé poveternostné podmienky neumožnili nasadenie záchranárskych vrtuľníkov. Podľa jej slov pre internetový server iDNES.cz už viacero zranených prepravili do nemocníc. Dve deti s úrazmi hlavy napojili na umelú pľúcnu ventiláciu a uviedli do umelého spánku.

 

Hovorkyňa hasičov Vladimíra Kereková potvrdila hlásenie o viacerých zranených, z ktorých sú niektorí zakliesnení. Na mieste pôsobia členovia troch hasičských útvarov, dvoch z Prahy a jedného zo Stredočeského kraja.

 

 

"Dispečeri operačného strediska dostali z miesta nehody niekoľko hlásení. Malo ísť o tridsať zranených, z toho minimálne pätnásť vážne," vyjadrila sa hovorkyňa stredočeských záchranárov Petra Effenbergerová.

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
barbora lučivjanská
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies