Havária airbusu spoločnosti Germanwings: Vyzdvihli 400-600 kusov ľudských pozostatkov, celé telo ani jedno

NETKY.SK • 27 Marec 2015, 19:06 • 2 min
Havária airbusu spoločnosti Germanwings: Vyzdvihli 400-600 kusov ľudských pozostatkov, celé telo ani jedno

PARÍŽ/BRUSEL - Francúzska polícia dnes uviedla, že z havarovaného letu spoločnosti Germanwings, ktorý sa v plnej rýchlosti roztrieštil v neprístupnej časti francúzskych Álp, bolo doteraz vyzdvihnutých 400 až 600 kusov ľudských pozostatkov, ale celé telo nenašli žiadne. Informovala o tom tlačová agentúra AP.

slovakia

left justify in out

Medzinárodné združenie leteckých dopravcov (IATA) dnes vyzvalo na dôkladné vyšetrenie utorňajšej civilnej havárie lietadla Germanwings. "Záujmom leteckej bezpečnosti najlepšie poslúžia úvahy urobené vo svetle komplexných a úplných informácií a pochopenia akejkoľvek nehody, alebo záležitosti týkajúcej sa bezpečia či bezpečnosti," citovala z vyhlásenia IATA agentúra Reuters. IATA dodala, že dôkladné vyšetrenie havárie je pilierom bezpečného výkonu leteckého priemyslu.
     

Európska agentúra pre bezpečnosť letectva (EASA) dočasne odporučila leteckým spoločnostiam, aby zabezpečili, že majú vždy v pilotnej kabíne najmenej dvoch členov posádky. Toto odporúčanie prijala "na základe dostupných informácií o nehode letu (Germanwings) a doterajších výsledkov technického vyšetrovania", citovala z jej vyhlásenia agentúra DPA.




twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies