Havária airbusu spoločnosti Germanwings: Identifikácia obetí bude náročná

NETKY.SK • 25 Marec 2015, 12:13 • 2 min
Havária airbusu spoločnosti Germanwings: Identifikácia obetí bude náročná

PARÍŽ - Prioritou tímov, ktoré sa zapojili do pátrania na mieste pádu lietadla spoločnosti Germanwings, je nájsť druhú čiernu skrinku so záznamami letových údajov, uviedol dnes koordinátor a pilot vrtuľníka civilnej obrany.

slovakia

left justify in out

Trosky lietadla sú roztrúsené v ťažko prístupnom teréne, vo výške 2000 metrov nad morom, na ploche s rozlohou vyše dvoch hektárov. Väčšina z nich je veľmi malá.

 

Podľa odborníkov bude veľmi náročná aj identifikácia tiel 150 obetí, informovala rozhlasová stanica RTL, podľa ktorej však na miesto nešťastia dnes vyrazia aj súdni lekári.

 

Veliteľ jednotiek žandarmérie generál David Galtier podľa agentúry DPA uviedol, že náraz lietadla do horského masívu bol taký silný, že trosky sú veľmi malé a roztrúsené na veľkej ploche. Pokiaľ ide o telesné pozostatky, väčšina z tých, ktoré sa doteraz podarilo nájsť, nie je veľmi veľká.

 

Spoločnosť Germanwings zatiaľ nezverejnila zoznam cestujúcich, potvrdila však, že lietadlom cestovalo 67 nemeckých občanov. Medzi cestujúcimi bolo aj 45 ľudí so španielsky znejúcim priezviskom a španielska vláda overuje, či boli aj španielskymi občanmi.

 

Podľa potvrdenia príslušných vlád zahynuli aj najmenej traja Briti, traja Kazachovia, dvaja Japonci, dvaja Kolumbijčania, dvaja Austrálčania, jeden Holanďan, jeden Dán, jeden Turek, jeden Izraelčan. Zatiaľ nepotvrdená je správa, že medzi obeťami by mohol byť aj jeden občan Mexika.

 




twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona