Havária airbusu poznamenala i bilaterálne nemecko-francúzske rokovania v Berlíne

NETKY.SK • 31 Marec 2015, 17:05 • 2 min
Havária airbusu poznamenala i bilaterálne nemecko-francúzske rokovania v Berlíne

BERLÍN - Nemecká kancelárka Angela Merkelová dnes v Berlíne poďakovala Parížu za podporu po havárii Airbusu A320 so 150 osobami na palube, ku ktorej došlo pred týždňom v horskej oblasti na juhu Francúzska.

slovakia

left justify in out

Obe krajiny sa v prvých troch mesiacoch roka pevnejšie zomkli absolvujúc neľahké skúšky, povedala po nemecko-francúzskych konzultáciách na vládnej úrovni, čim narážala na januárové teroristické útoky v Paríži a nedávnu haváriu nemeckého lietadla.
     

"Myslím si, že sme tým spoločne vyslali signál, ako pristupujeme k výzvam súčasnosti," dodala.
     

Osobitne sa šéfka nemeckej vlády poďakovala občanom Francúzska a všetkým, ktorí pomáhali a pomáhajú s prácami v oblasti pádu stroja nemeckej spoločnosti Germanwings, uviedla agentúra DPA.
     

Francúzsky prezident Francois Hollande konštatoval, že spoločné zasadanie vlád oboch krajín poznamenali tragédie a osobitné prejavy blízkosti oboch národov. 
     

"Často hovorím o nemecko-francúzskom priateľstve. V posledných dňoch a v posledných týždňoch sa to však stalo skôr nemecko-francúzskym bratstvom," vyhlásil Hollande a vyzdvihol jednotu oboch krajín.
   

Identifikácia obetí leteckého nešťastia z 24. marca by podľa neho mala napredovať rýchlejšie, ako sa pôvodne predpokladalo. "Najneskôr do konca týždňa je možné identifikovať všetky obete," vyhlásil najvyšší francúzsky predstaviteľ na spoločnej tlačovej konferencii s Merkelovou. Hollande sa pri tom odvolal na informácie francúzskeho rezortu vnútra.
     

Francúzski experti, ktorí majú na starosti testy DNA, sa ešte v pondelok vyjadrili, že identifikácia obetí potrvá dva až štyri mesiace.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies