Havária Airbusu Germanwings: Ukončili hľadanie pozostatkov obetí

NETKY.SK • 1 Apríl 2015, 14:10 • 2 min
Havária Airbusu Germanwings: Ukončili hľadanie pozostatkov obetí

PARÍŽ - Francúzske úrady v stredu potvrdili ukončenie pátrania po pozostatkoch 150 ľudí usmrtených pri minulotýždňovej havárii lietadla spoločnosti Germanwings na juhovýchode krajiny.

slovakia

left justify in out

Podľa informácii francúzskej agentúry AFP už nie sú na mieste nárazu stroja do hory žiadne telá a v stredu začnú zbierať osobné veci obetí. Pokračovať však bude pátranie po druhom záznamníku letu, takzvanej čiernej skrinke s údajmi o lete a fungovaní stroja. Francúzski záchranári uviedli, že na mieste havárie našli stovky telesných pozostatkov, ktoré aktuálne skúmajú. Celý proces rozoznávania však môže podľa nich trvať aj štyri mesiace.

 

Lietadlo nemeckých nízkonákladových aerolínií Germanwings minulý utorok narazilo do vysokohorského úbočia na juhovýchode Francúzska. Na palube stroja Airbus A320 smerujúceho z Barcelony do Düsseldorfu bolo 144 cestujúcich a šesť členov posádky, z ktorých nehodu nikto neprežil. Francúzska prokuratúra na základe zvukového záznamu vyjadrila presvedčenie, že druhý pilot počas letu vymkol kolegu mimo pilotnej kabíny a s lietadlom niekoľko minút úmyselne klesal, až kým nenarazilo do zeme. Prokuratúra v Düsseldorfe, kde 27-ročný Andreas Lubitz žil, v pondelok potvrdila, že v minulosti prejavoval samovražedné sklony.




twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies