Havária Airbusu Germanwings: Poisťovne vyčlenili na odškodné 279 miliónov eur

NETKY.SK • 31 Marec 2015, 12:33 • 2 min
Havária Airbusu Germanwings: Poisťovne vyčlenili na odškodné 279 miliónov eur

BERLÍN - Nemecká letecká spoločnosť Lufthansa potvrdila dnes správy denníka Handelsblatt, že konzorcium poisťovacích spoločností vedených nemeckou Allianz vyčlenilo na odškodné v súvislosti s leteckým nešťastím vo francúzskych Alpách 300 miliónov dolárov (asi 279 miliónov eur).

slovakia

left justify in out

Hovorkyňa Lufthansy Kerstin Lauová dnes uviedla, že táto zatiaľ predbežne stanovená suma je vyčlenená na úhradu "všetkých nákladov vzniknutých v súvislosti s prípadom."

 

Minulý týždeň spoločnosť ponúkla pozostalým okamžitú pomoc vo výške až 50.000 eur za každého cestujúceho lietadla spoločnosti Germanwings, ktoré pred týždňom narazilo do horskému masívu vo francúzskych Alpách. Ide pritom o sumu, ktorá je mimo prípadných kompenzačných platieb.

 

Letecké nešťastie vyšetruje nemecká i francúzska prokuratúra. Na základe údajov z čiernej skrinky, ktorá zaznamenávala počas letu z Barcelony do Düsseldorfu dianie v kabíne, existuje podozrenie, že haváriu spôsobil druhý pilot lietadla, keď mu zámerne znížil výšku a nasmeroval ho do horského masívu. Pri náraze zahynulo všetkých 144 cestujúcich a šiesti členovia posádky.

 

Denník Handelsblatt vo svojom dnešnom vydaní upozorňuje, že prítomnosť amerických občanov medzi obeťami katastrofy by mohla spôsobiť, že pozostalí po obetiach z USA by sa v súdnych procesoch v USA mohli domáhať vyššieho odškodného, než je obvyklých približne 910.000 eur za pasažiera. Lufthansa bude podľa denníka musieť pred súdom dokázať, že nemala možnosť zabrániť katastrofe.




twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies