Havajské mesto Kailua odkazuje Amerike: Prestaňte nám sem posielať turistov

NETKY.SK • 14 November 2013, 08:52 • 2 min
Havajské mesto Kailua odkazuje Amerike: Prestaňte nám sem posielať turistov

KAILUA - Havajské prímorské letovisko Kailua, kde každý rok počas Vianoc oddychuje s rodinou americký prezident Barack Obama, priťahuje ľudí z celého sveta. Jeho nekonečné pláže s bielym pieskom sa radia medzi najkrajšie na Havaji a turisti oceňujú aj blízkosť necelých 20 kilometrov vzdialeného hlavného mesta Honolulu.

slovakia

left justify in out

Teraz však mestská rada vyzvala štátnu agentúru pre cestovný ruch, aby prestala povzbudzovať turistov prenocovávať v ich meste. Je to najnovšie opatrenie v dlhotrvajúcom boji o to, aké množstvo turistov chce Kailua prijať a aké množstvo by mala povoliť, napísala dnes agentúra AP.

Mestská rada je znepokojená prosperujúcim podnikaním v oblasti poskytovania prenocovania s raňajkami (tzv. bed-and-breakfast) a prenajímania izieb dovolenkárom na krátky pobyt a bez povolenia. Obhajcovia tohto spôsobu obživy ale argumentujú, že tým podporujú ekonomiku a zamestnanosť.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies