Havajská polícia povoľuje tajným vyšetrovateľom sex s prostitútkami

NETKY.SK • 21 Marec 2014, 17:10 • 2 min
Havajská polícia povoľuje tajným vyšetrovateľom sex s prostitútkami

HONOLULU - Polícia v americkom štáte Havaj vyzvala zákonodarcov, aby v legislatíve zachovali výnimku, ktorá tajným agentom umožňuje mať sex s prostitútkami počas vyšetrovania kriminálnych prípadov.

slovakia

left justify in out

Táto požiadavka vyvolala v tichomorskom štáte vášnivé diskusie, informovala dnes agentúra AP.
     

Tamojšie bezpečnostné zložky tvrdia, že policajti potrebujú právnu ochranu na to, aby mohli porušovateľky zákona pristihnúť priamo pri čine. Odporcovia tohto návrhu vrátane expertov na obchodovanie s ľuďmi tvrdia, že výnimka nie je nutná a zvyšuje diskrimináciu sexuálnych pracovníčok, z ktorých mnohé vykonávajú prostitúciu z donútenia.
     

Polícia nešpecifikovala, ako často - alebo či vôbec - jej príslušníci využívajú danú legislatívnu výnimku. Keď však žiadala zákonodarcov o zachovanie jej platnosti, vyslovila sa zároveň za prijatie interných postupov, ktorých zámerom bude zamedziť zneužívaniu výnimky zo strany vyšetrovateľov.
     

Prepracovanú verziu návrhu už schválila dolná komora havajského parlamentu, ešte dnes by ju mali predložiť aj v senáte. Návrh je zameraný na zintenzívnenie boja proti kupliarstvu, tvrdí polícia, pričom poskytovanie sexuálnych služieb bude na Havaji aj naďalej považované len za malý priestupok.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies