Hasprová oceňuje v muzikáli autentické emócie

NETKY.SK • 19 Október 2015, 13:57 • 2 min
Hasprová oceňuje v muzikáli autentické emócie

BRATISLAVA - Slovenská speváčka Katarína Hasprová dbá na to, aby pri stvárňovaní postáv čo najdôveryhodnejšie vystihla ich emócie. Bez herectva sa podľa jej slov nikto v muzikáli nepohne.

slovakia

left justify in out

 „Muzikál je divadlo, takže tam to bez herectva nejde. Aj keby bolo celé predstavenie len spievané, musíte tam mať herecký výraz a to je pre mňa najdôležitejšie - aby boli tie emócie autentické,“ povedala v rozhovore pre agentúru SITA.

 

V súčasnosti má úspešná speváčka podľa vlastných slov šťastie na postavy svojho života. Jednou z nich je Norma Desmond v českej prerábke svetového titulu Sunset Boulevard. „Som nesmierne šťastná a je pre mňa česť, že si na túto rolu z celého Česka a Slovenska vybrali práve mňa. Je to ťažká rola ako na spievanie, tak aj na činohru - tej je tam veľmi veľa, ale je to zážitok, každé hranie. Mám z toho veľkú radosť,“ podotkla Hasprová.

 

Norma Desmond je podľa speváčky zaujímavá práve viacerými svojimi tvárami. „Ja som väčšinou hrala také dramatickejšie postavy a Norma je podľa mňa zaujímavá práve preto, že má aj vtipnú aj vážnu polohu, je taká trošku švihnutá, je to skutočne krásna rola. Ešte som tam aj dosť premaskovaná, lebo mám pôsobiť staršie a celé sa to napokon končí tragicky. Určite je to taká moja životná rola,“ uviedla 43-ročná interpretka.

 

Ďalšou postavou, na ktorú Hasprová nedá dopustiť, je Mária Magdaléna, ktorú momentálne stvárňuje v rockovom muzikáli Jesus Christ Superstar. „Ten hráme v Bratislave naživo s IMT Smile, ktorí nám robia hudbu. Je to fantastický zážitok, strašne ma to baví. Jesus Christ Superstar je celý spievaný, no aj tam treba, samozrejme, veľké herecké nasadenie. Mária Magdaléna a Norma Desmond sú jednoznačne také moje dve superpostavy,“ uzavrela speváčka.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona