Haskiča teší, že je najlepším strelcom Fortuna ligy

NETKY.SK • 30 September 2014, 15:06 • 2 min
Haskiča teší, že je najlepším strelcom Fortuna ligy

BRATISLAVA - Najlepším strelcom najvyššej slovenskej futbalovej súťaže je po 12. kole útočník MFK Košice Nermin Haskič. Dvadsaťpäťročný legionár z Bosny a Hercegoviny (nar. 27. júna 1989) nastrieľal v tomto ročníku Fortuna ligy (FL) dosiaľ poltucet gólov a pred triom Ján Vlasko (Trnava), Matej Jelič (Žilina) a Seydouba Soumah (Slovan Bratislava) je vpredu o jeden presný zásah.

slovakia

left justify in out

"Prvé miesto medzi kanoniermi ma teší. Dúfam však, že doterajšiu šestku do konca sezóny aspoň zdvojnásobím," citoval portál fortunaliga.sk slová rodáka z bosnianskeho mesta Banoviči, ktorý je obdivovateľom legendy Juventusu Turín a dlhoročného talianskeho reprezentantna Alessandra Del Piera.

 

Haskič skóroval v sobotňajšom dueli 12. kola FL v Banskej Bystrici a pričinil sa o víťazstvo košického mužstva 2:0. "Východniari" sa po katastrofálnom úvode v tomto súťažnom ročníku (šesť prehier za sebou) pozviechali a v nasledujúcich šiestich kolách už nenašli premožiteľa: získali 14 bodov za štyri víťazstvá a dve remízy, čím sa vyšplhali z poslednej 12. priečky na súčasné 7. miesto. "Som veľmi šťastný, že dávam góly. Najdôležitejšie zo všetkého je, že sa darí nášmu mužstvu a v tabuľke stúpame vyššie," poznamenal Nermin Haskič, ktorý prišiel do MFK Košice vlani v júli (podpísal zmluvu na tri roky bez opcie, pozn.) a v minulej sezóne nastrieľal v 27 ligových a piatich pohárových dueloch dovedna päť gólov. Tento počet 187-cm vysoký zakončovateľ už teraz prekonal a je najlepším kanonierom Fortuna ligy. 

 

"Nermin patrí medzi najlepších útočníkov najvyššej slovenskej súťaže. Má výborný výber miesta, techniku, vrodenú futbalovosť a individuálnu hráčsku kvalitu. Prešiel si ťažším obdobím, sme však radi, že teraz sa cíti dobre a padá mu to," uviedol športový riaditeľ MFK Košice Ivan Kozák pochvalné slová na adresu Haskiča, ktorý si raz obliekol aj reprezentačný dres Bosny a Hercegoviny. 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies