Hasiči súťažia vo vyslobodzovaní osôb z havarovaných vozidiel

NETKY.SK • 19 Máj 2011, 07:17 • 2 min
Hasiči súťažia vo vyslobodzovaní osôb z havarovaných vozidiel

Hasiči súťažia vo vyslobodzovaní osôb z havarovaných vozidiel

slovakia

left justify in out

Tretí ročník Majstrovstiev SR vo vyslobodzovaní zranených osôb z havarovaných vozidiel s medzinárodnou účasťou sa koná dnes v priestoroch výstaviska Incheba Expo v Bratislave-Petržalke. Súťaží deväť tímov zo SR, a po jednom z Prahy a Budapešti.
      Zápolenie potrvá do 14.30 h. "Ide o vyslobodzovanie osôb z havarovaných vozidiel, je to simulácia reálneho zásahu pri dopravných nehodách," povedal pre TASR Jozef Voľanský z Hasičského a záchranného zboru. K favoritom patria českí hasiči, keď nepokazia nejakú disciplínu, môžu získať popredné miesto, dodal Voľanský s tým, že družstvá nevedia, akú majú modelovú situáciu.
      Úlohou súťažiacich je v limite 15 minút zachrániť jednu zranenú osobu pri vedomí s poraneniami, ktoré sa dajú ošetriť priamo vo vozidle. Následne musia zranenú osobu transportovať do vozidla Záchrannej zdravotnej služby.
      Na priebeh súťaže dozerá 11 rozhodcov v troch oblastiach, ako je taktika vyslobodzovania, technické prevedenie zásahu a poskytnutie prvej pomoci.
      V  roku 2010 zasahovali hasiči až v 7734 prípadoch pri záchrane osôb pri dopravných nehodách.

Zdroj: TASR



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies