Hasiči našli pod troskami školy hľadaného robotníka bez známok života

NETKY.SK • 28 Júl 2010, 06:50 • 2 min
Hasiči našli pod troskami školy hľadaného robotníka bez známok života

Hasiči našli pod troskami školy hľadaného robotníka bez známok života

slovakia

left justify in out

img

Posledného z trojice stavebných robotníkov, na ktorých sa dnes popoludní zrútila časť objektu rekonštruovanej základnej školy v obci Nacina Ves, okres Michalovce, našli hasiči pod troskami krátko pred 23.30 h bez známok života. Privolaný lekár na mieste skonštatoval jeho smrť. Pre TASR to potvrdil Peter Nízky z michalovského Okresného riaditeľstva Hasičského a záchranného zboru (HaZZ). Ďalší dvaja muži s rôznymi zraneniami zostávajú hospitalizovaní v michalovskej nemocnici.
            Podľa Nízkeho slov dnes na mieste nešťastia odstraňovali sutiny zrútenej časti školy štyri ťažké hasičské mechanizmy zo Strážskeho, Humenného a Budkoviec. Na zásahu sa zároveň podieľalo viac ako 30 príslušníkov HaZZ. Pri hľadaní zavaleného robotníka vypomáhal od 16.30 h aj policajný pes.
      Tri podlažia opravovanej budovy školy sa prepadli asi o 13.30 h. Dvoch stavebných robotníkov vyslobodili hasiči spod trosiek asi o 15.00 h. Rýchla lekárska pomoc ich následne odviezla do michalovskej nemocnice. Jeden z mužov so závažným poranením dolnej končatiny sa po prevoze nachádzal v umelom spánku. Lekári mu podvečer museli v oblasti stehna amputovať nohu, operáciu ukončili krátko pred 20.00 h.
      "Utrpel veľmi ťažký úraz, jeho stav je vážny ale nateraz stabilizovaný. Pacient má okrem toho mnohopočetné tržné rany a odreniny po celom tele," uviedol pre TASR traumatológ Eugen Lešo z nemocnice v Michalovciach. Ľahšie zranený pacient s odreninami a pomliaždeninami zostáva podľa jeho vyjadrenia v zdravotníckom zariadení na pozorovanie.
      Podľa slov starostu Nacinej Vsi Antona Šandora sa dá škoda na zničenom objekte odhadnúť asi na 800.000 eur. Od začiatku rekonštrukcie sa zateplila asi jedna tretina školského zariadenia a vymenili sa staré okná za nové. "V interiéri sme teraz plánovali urobiť nové dlažby a vynoviť sociálne zariadenia, aby boli pripravené pre deti, ktoré nastúpia v septembri do školy. Neskôr sme chceli pokračovať v oprave exteriéru," informoval Šandor. Dodal, že stavenisko prevzali stavební robotníci vo februári 2010 a práce plánovali ukončiť v auguste budúceho roka. Na miesto nešťastia prišiel poškodenie budovy posúdiť aj privolaný statik. "Nie je vylúčené, že sa bude celá búrať," uzavrel starosta Nacinej Vsi.

Zdroj: TASR



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies