Hasiči kraja v prvom týždni uchránili hodnoty vo výške 336.370 eur

NETKY.SK • 11 Január 2012, 09:36 • 2 min
Hasiči kraja v prvom týždni uchránili hodnoty vo výške 336.370 eur

Hasiči kraja v prvom týždni uchránili hodnoty vo výške 336.370 eur

slovakia

left justify in out

img

Príslušníci Hasičského a záchranného zboru (HaZZ) v Trnavskom samosprávnom kraji zaznamenali v prvom týždni roka 49 udalostí, čo je o tri menej ako v predchádzajúcich siedmich dňoch. Najviac výjazdov (25) uskutočnili k požiarom a 14-krát zasahovali pri dopravných nehodách. Vyskytlo sa aj šesť výjazdov k technickým udalostiam a zaevidovali i dva ekologické zásahy. Pri týchto udalostiach zomreli dve osoby, z toho jedna pri dopravnej nehode a jedna pri technickom zásahu. Zranených bolo spolu 13 osôb, z toho 12 ľudí pri dopravných nehodách a jedna osoba pri požiari, TASR informoval hovorca Krajského riaditeľstva HaZZ v Trnave Ivan Peťko. 
"V uplynulom týždni zachránili príslušníci HaZZ Trnavského kraja 21 osôb, z toho 19 pri dopravných nehodách, jednu pri technickom zásahu a jednu pri požiari. Priame škody sme vyčíslili vo výške 37.320 eur a uchránené hodnoty vo výške 336.370 eur," konštatoval hovorca s tým, že z celkovej výšky vyčíslených škôd bolo najviac (15.236 eur) pri požiaroch v okrese Galanta. V okrese Senica vyčíslili najväčšie uchránené hodnoty, a to vo výške 166.035 eur.
Podľa Peťka najviac zásahov v uplynulom 1. týždni roku 2012, spolu 16, uskutočnili príslušníci HaZZ v okrese Trnava, 11 zásahov vykonali v okrese Dunajská Streda a deväť v okrese Senica.
"Z celkového počtu 25 výjazdov k požiarom vykonali najviac, šesť, k požiarom dopravných prostriedkov cestnej dopravy. Vyskytli sa aj tri požiare skládok odpadov, smetísk a dva požiare bytového fondu," povedal.

Zdroj: TASR



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies