Hasiči dostanú nové cisternové automobilové striekačky

NETKY.SK • 4 November 2011, 04:02 • 2 min
Hasiči dostanú nové cisternové automobilové striekačky

Hasiči dostanú nové cisternové automobilové striekačky

slovakia

left justify in out

img

Ministerstvo vnútra nakúpilo novú techniku na hasenie požiarov v hodnote 2,5 milióna eur bez DPH. Ide o osem cisternových automobilových striekačiek Iveco Trakker vo vyhotovení ako špeciálne motorové vozidlo. Nová technika je určená pre hasičský a záchranný zbor vo všetkých krajoch Slovenska.  
Cisternové automobilové striekačky sú určené na prepravu troch členov posádky a hasiacich prostriedkov pre požiarny zásah vodou alebo penou. Nádrž na vodu má objem 9000 litrov a nádrže na hasiace peny 800 a 50 litrov. Súčasťou vozidiel je aj výbava na poskytovanie pomoci v prípadoch, kde sú ohrozené životy, zdravie alebo majetok občanov. 
Ministerstvo vnútra podpísalo kúpnu zmluvu na nákup cisternových automobilových striekačiek so spoločnosťou Továrna hasíci techniky, s.r.o. 25. októbra. Kúpna zmluva bola podpísaná na základe rámcovej zmluvy uzavretej v roku 2009. Rezort vnútra v súčasnosti rekonštruuje a modernizuje hasičské stanice a vyhlásil verejné obstarávanie na nákup nových uniforiem a prílb.

Zdroj: TASR



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies