Hasičskí záchranári prekonali minuloročný rekord vo výstupe na 20. poschodie

NETKY.SK • 16 August 2014, 18:33 • 2 min
Hasičskí záchranári prekonali minuloročný rekord vo výstupe na 20. poschodie

BRATISLAVA - Víťazná dvojica hasičských záchranárov dnes prekonala minuloročný rekord svojich kolegov vo výstupe na 20. poschodie výškovej budovy v čo najkratšom čase.

slovakia

left justify in out

Stalo sa tak počas 15. ročníka "Memoriálu Vladimíra Ružičku - Schody 2014", ktorý sa uskutočnil v priestoroch výškovej budovy obchodného centra na Vajnorskej ulici v Bratislave.
      

V kompletnom zásahovom odeve to Pavol Faix a Jaroslav Hudač z Okresného riaditeľstva Hasičského a záchranného zboru Poprad zvládli za dve minúty 31 sekúnd. O sedem sekúnd tak prekonali minuloročných víťazov.
      

Druhá skončila dvojica Roman Adamec a Juraj Oravec z Okresného riaditeľstva Hasičského a záchranného zboru v Trenčíne za dve minúty 35 sekúnd a tretími boli Jaroslav Chalány a Miroslav Adamec zo Závodného hasičského útvaru Jaslovské Bohunice. Ich čas bol dve minúty 40 sekúnd.
      

Ako pre TASR uviedol vedúci súťaže Jozef Voľanský, počas výstupu mali na sebe zásahovú obuv a oblek, prilbu, rukavice a autonómny dýchací prístroj.
      

Svoje sily v čo najrýchlejšom výstupe si zmeralo 43 dvojíc zo Slovenska, Česka a Maďarska. Tri z nich boli zmiešané, ostatné čisto mužské. Slovensko zastupovali aj hasičskí záchranári z Bratislavy, Žiliny, Malaciek, Pezinka, Novák, Mochoviec, Šamorína, Trnavy, Brezna, Michaloviec, Púchova, Svidníka, Žiaru nad Hronom, Bardejova, Zliechova, Bánoviec nad Bebravou, Košíc, Zlatých Klasov.
      

Podujatie pripravujú bratislavskí hasiči od roku 1998 ako pamiatku na svojho kolegu Vladimíra Ružičku, ktorý tragicky zahynul v roku 1997 pri výkone svojho povolania ako zamestnanec Mestského požiarneho zboru Bratislava.
      

Počas ostatných ročníkov sa na tejto medzinárodnej súťaži zúčastnili aj hasiči z Poľska, Bulharska, Rumunska, Bieloruska a USA. Doterajší rýchlostný rekord sa podaril v roku 2010 záchranárom z Bieloruska, ktorí v plnej výstroji zdolali 20 poschodí za 121 sekúnd.
      

Memoriál zorganizoval Hasičský a záchranný útvar hlavného mesta SR v spolupráci so Športovým klubom HaZÚ Bratislava a Krajským riaditeľstvom Hasičského a záchranného zboru v Bratislave.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies