Hasičom sa podarilo uhasiť lesný požiar na juhu Francúzska

NETKY.SK • 6 September 2016, 13:23 • 2 min
Hasičom sa podarilo uhasiť lesný požiar na juhu Francúzska

PARÍŽ - Lesné požiare zachvátili v pondelok na juhu Francúzska viac ako 1000 hektárov lesných porastov. Požiarnikom sa ich dnes ráno podarilo uhasiť, ale silný vietor a horúce počasie naďalej vyvolávajú obavy z opätovného vypuknutia požiarov.

slovakia

left justify in out

Niekoľko ohnísk lesných požiarov zaznamenali v pondelok večer v oblasti okolo mesta Marseille a v priľahlých departementoch Aude a Tarn. Boj s plameňmi si vyžiadal nasadenie vyše tisícky hasičov a mnoho hasičskej techniky vrátane lietadiel.

 

 

 

Úrady v oblasti dnes ráno ubezpečili, že lesné požiare sa podarilo dostať pod kontrolu. Upozornili však, že výnimočne horúce počasie spolu so silným vetrom si vyžadujú, aby hasiči boli aj naďalej v pohotovosti.

 

 

 

Podľa agentúry AP bolo v departemente Aude lesným požiarom zničených 800-1000 hektárov. V Tarne zhorelo 80 hektárov lesa a v horskom masíve Calanques v blízkosti Marseille padli ohňu za obeť lesné porasty na ploche 390 hektárov.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies