Hasičom sa nedarí požiar vo Volovských vrchoch uhasiť

NETKY.SK • 8 August 2013, 18:50 • 2 min
Hasičom sa nedarí požiar vo Volovských vrchoch uhasiť

BETLIAR - Hasičom sa už tretí deň nedarí zlikvidovať veľký lesný požiar nad Betliarom v lokalite vo Volovských vrchoch. Ako dnes podvečer informoval krajský riaditeľ košických hasičov Jozef Fedorčák, kým ráno na požiarovisku boli len lokálne ohniská bez plameňov, v priebehu dňa silný vietor, ktorý dosahoval rýchlosť okolo 40 km za hodinu rozfúkal ohniská a požiar sa rozšíril.

slovakia

left justify in out

„Vietor rozdúchaval ohniská a prenášal iskry. Napriek veľkému nasadeniu ľudí a techniky sa oheň rozšíril a nedarilo sa nám dostať ho pod kontrolu. Až teraz podvečer sa vietor utíšil a požiar máme pod kontrolou. Môžem povedať, že je lokalizovaný, no v hasení budeme pokračovať aj v noci,“ informoval Fedorčák. Dodal, že o 19:00 riadiaci štáb rozhodne, koľko hasičov bude požiar likvidovať v noci. Podľa odhadov lesníkov sa požiar rozšíril na plochu 29 hektárov.

Na likvidácii požiaru v ťažkom teréne sa dnes od rána podieľalo 63 hasičov a dobrovoľníkov, 12 cisterien a dva vrtuľníky. Lesný požiar vo Volovských vrchoch nad Betliarom vypukol v utorok 6. augusta okolo 14:00 v ťažko prístupom teréne na ploche približne sedem hektárov.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies